Dr. Oetker Professional Suomessa
Dr. Oetker Professional edustaa korkeaa laatua ja ammattitaitoista palvelua tuotannosta valmiiseen annokseen saakka vuosikymmenten kokemuksella. Dr. Oetker Professional puolen toiminta on aloitettu Suomessa keväällä 2025. Ensimmäinen lanseeraamamme tuote on ammattikeittiöille kehitetty Pizza Perfettissima-pizzasarja ja konsepti. Haluamme olla asiakkaillemme hyvä ja luotettava kumppani ja tuoda herkulliset ammattikeittiöille suunnatut tuotteet yritysten saataville.
Yrityksen historia
Dr. Oetker on saksalainen perheyritys, joka on vuodesta 1893 lähtien kehittänyt korkealaatuisia elintarvikkeita. Yritystä pidetään yhtenä Saksan johtavista elintarvikealan yrityksistä. Dr. Oetker on neljännen sukupolven perheyritys, jonka pääkonttori sijaitsee Bielefeldissä, Saksassa, mutta yritys toimii yli 40 maassa.
Yrityksen perustaja Dr. August Oetker, oli alun perin farmaseutti. Hän annosteli leivinjauheen myytäväksi pieniin pusseihin, jotka vastasivat 500 grammaa jauhoja. Leivontaharrastajien keskuudessa hänen "keksintöään" pidettiin todellisena uutuutena, sillä se teki täydellisen leivontatuloksen saavuttamisesta paljon helpompaa – joka kerta.
Dr. Oetker -tuotemerkistä tuli rekisteröity tavaramerkki vuonna 1891, ja ensimmäiset Dr. Oetker -tuotteet myytiin vuonna 1893. Dr. Oetker sai nopeasti maineen innovatiivisten ja korkealaatuisten tuotteiden toimittajana. 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla tuotevalikoima laajeni sekä Saksassa että sen ulkopuolella. Dr. August Oetkerin kuoltua vuonna 1918 hänen vävynsä, Dr. Richard Kaselowsky, otti yrityksen haltuunsa ja laajensi sitä tytäryhtiöillä Ranskassa, Puolassa, Belgiassa ja Tanskassa.
Perustajan pojanpoika, Dr. Rudolf August Oetker, otti yrityksen johdon vuonna 1944. Hänen johdollaan yritys koki nopeimman kansainvälisen kehityksen ja erikoistumisen ydintuotteisiinsa – leivontatuotteisiin – kuitenkaan tinkimättä laadusta ja innovaatioista. Yritys perusti useita tytäryhtiöitä Euroopassa ja Atlantin toisella puolella, ja tuotevalikoimaa laajennettiin useille elintarvikealueille. Ensimmäinen pakastepizza lanseerattiin Saksassa vuonna 1970.
Perustajan lapsenlapsi, Dr. August Oetker, otti yrityksen johtaakseen isänsä Rudolf August Oetkerin jälkeen. Tuolloin Dr. Oetker toimi useilla elintarvikealoilla, kuten pakaste-, kylmä- ja kuivatuotteissa. Vuonna 2004 Dr. Oetker osti Onken-tuotemerkin sekä Unileverin pakastepizzojen ja -välipalojen liiketoiminnan Euroopan markkinoilla. Viimeisimpiin yritysostoihin kuuluu vuonna 2006 hankittu Supercook, joka myy leivontakoristelutuotteita, sekä vuonna 2009 ostettu Schwan’s, joka tuottaa pizzoja suurimmalle osalle Eurooppaa. Vuoden 2010 alussa Dr. August Oetker siirsi ylimmän johdon veljelleen Richard Oetkerille, ja vuonna 2017 Dr. Albert Christmann otti roolin haltuunsa.
Vuonna 2018 Dr. Oetker osti lisää kansainvälisiä elintarviketuotemerkkejä, kuten Wiltonin (USA), Tal El Melakin (Egypti), Château Gâteaux'n (Etelä-Afrikka) ja ALSAn (Ranska). Dr. Oetkerilla on jo vuosien ajan ollut merkittävä osuus Internestor GmbH:ssa, joka on yksi Euroopan markkinajohtajista kakkujen alalla. Vuonna 2020 Dr. Oetker lisäsi omistusosuuttaan ja omistaa nyt 100 % yrityksestä.
Vuonna 2021 julkaistiin Dr. Oetkerin "Sustainability Charter", joka sisältää tavoitteet ja päämäärät kuluttajien, työntekijöiden, ympäristön ja maailman hyväksi. Voit lukea lisää Dr. Oetkerin "Sustainability Charterista" täältä.
Tänä päivänä Dr. Oetker -brändi tunnetaan kansainvälisesti leivontatuotteista, jälkiruoista, pakastepizzoista, aamiaistuotteista, hyytelöintiaineista ja kylmätuotteista. Joissakin maissa valikoimaan kuuluu myös paikallisia erikoisuuksia, kuten maustettuja välipaloja ja teetä.